3 Aptal Film İncelemesi


2 saat 51 dakikalık 2009 yapımı bir Bollywood filmi. Yönetmen koltuğunda Rajkumar Hirani oturuyor. Hindistan'da yayımlandığı dönemde gişe rekoru ve hasılatını yapan film, ülkemizde de oldukça beğenildi. Film başrol oyuncuları:  Aamir Khan, Kareena Kapoor, Sharman Joshi, Boman Irani ve Madhavan'dır.

Film Hindistan'ın en iyi mühendislik fakültesinden 3 arkadaşın dostlukları üzerinden eğitim sistemini eleştiriyor. Bu üniversite kimisinin en büyük hedefi iken sadece aile baskısı nedeniyle hiç istemediği bu üniversiteye gelenler de var. Hayallerini bir kenara koyarak kendilerini bu at yarışında bulanlar ise en çok zorlananlar oluyor.


All is Well! *


Güzel Türkemiz ile söylemek gerekirse "Her şey yolunda!" Kahramanımız Ranchoddas Shamaldas Chanchad ya da kısaca Ranço bu güzel bu güzel cümleyi fısıldar bize, kalbi kandırmanın öneminden bahseden güzel bir hikaye ile beraber. "Bunu tekrarladıkça sorun çözülmese de o yüreğe korkuyla yüzleşme gücü veriyor." der. En temel nokta da bu değil midir zaten?

Amacınıza sevdiğiniz yollardan ilerleyin.

İyi filmler, iyi müzikler ister. Shantau Moitra filmi oldukça güzel müziklerle donatmış. Tüm izleyiciler adına kendisine teşekkür ediyorum.


Mükemmeli yakalamaya uğraş,
Zaten O zaman başarı seni kovalar.
                                       -Bilge Ranchoddas


*Her şey yolunda.

Şahin Güvensoy
Şahin Güvensoy

Atanma yolunda çabalayan bir Türkçe öğretmeni ve aynı zamanda blog yazarı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum teşvik edicidir. Eleştireldir.