Wattpad.com - Kitaaaapçıı

Doğrusunu söylemek gerekirse bu siteyle tanışmam bu blogla eş zamanlı oldu.Sitenin google amcadaki görünürlüğünü ölçerken Wattpad.com adlı sitede yazılan kitaptan bir kısım geliyordu. Hala görebilirsiniz. Google Alexa'da 770k geri atacak kadar hareketli şu anda.Yani bi aşağı bir yukarı.

Neyse bunları geçelim. Bu sitenin temel mantığı kitap yazmak. E-kitap diyelim yani yazıyorsunuz. İssue biliyorsunuz anlarsınız. Tabi sistem tamamen farklı burada. Kitabınızı ya da ne yapıyorsanız. Bunu direkt olarak site üzerinden gerçekleştiriyorsunuz. Ayrıca sahip olduğu mobil uygulamadan da oldukça faydalanabilirsiniz.



Wattpad


  • Nasıl geniş kitlelere ulaşırım? Mesela biriyle çok samimi olup kitabı veya bir bölümünü kendinize ithaf ettirebilirsiniz. (Evet bu özellik var.) Yorumlar yapabilir. Oy verebilirsiniz.


Tabi bazı konularda rahatsızlıklar yaşayabilirsiniz. Kitlesinin çoğunluğunu pek beğenmiyorum ben. Büyük ihtimalle sizler için bir sorun olmaz bu.

  • Çözdüğüm kadarıyla çoooook ünlü bir kitap yaparsanız kitabı basıyorlarmış.(Tr'de görmedim)
  • Profil kısmı yeterli bence arkaplan, profil fotoğrafı ve bir de durum kısmı(var 1-2 şey daha). Kitaplar İngilizce ise hemen sağ üst köşedeki dil kısmından Türkçe'ye çevirebilirsiniz. Sayfayı yenileyin ve tataam.
  • Kendi sanal kütüphaneniz olabilir ve mobilde bunlara çevrimdışı erişim sağlayabilirsiniz. Arşivlerseniz bunları kutuya koyduğunuzu düşünün çıkarana kadar gözünüze gözükmezler.


Bu kadarlık başlangıç yeterli bence.Esen kalın...
Şahin Güvensoy
Şahin Güvensoy

Atanma yolunda çabalayan bir Türkçe öğretmeni ve aynı zamanda blog yazarı.

6 yorum:

  1. Peki mobilden kullanırsak wattpadi hat üzerine mi sayılıyor? Yani hattımın sahibi watte yazdığım mesajları operatörden bulabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle geç yanıt verdiğim için özür dilerim.Tatildeydim ve internete erişemedim.Sorunuza gelirsek;
      Whatsapp, Line gibi bir uygulama değil bu.Sizden hat istemez.Bu sebeple oturum açtıktan sonra görülebilir her şey.Oturumunuzu kapatırsanız hiçbir şekilde bulunamaz.

      Sil
  2. Gerekli bir proje denemek lazım :)

    YanıtlaSil
  3. İthaf nasıl yapılıyo?lütfen cevapla

    YanıtlaSil
  4. İthaf nasıl yapılıyo?lütfen cevapla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://bendenbirnot.blogspot.com.tr/2015/09/wattpad-ithaf.html

      Bu yazımızda cevabınızı bulabilirsiniz.

      Sil

Yorum teşvik edicidir. Eleştireldir.