Demode

Eğer o kadar eski iseniz ilk televizyonları düşünün(ben dinledim).Çoğu insan için o siyah-beyaz ekran harikaydı.Şu ana bakarsak ancak televizyon en düşük bütçeli evde bile iyisiyle kötüsüyle bulunan bir alet haline geldi değil mi?

Ya telefonlar, -daha en az- 10 yıl önce cep telefonları antenlerinden kurtuluyordu.Ya şimdi?Ben eve gelen ilk kameralı telefonu hatırlarım doğrusu.Bizim eve geç geldiğinden midir onu bilmem.Sonra kendi çevremden örnek vermek gerekirse geçen sene çoğu kişi akıllı(benimki salak bi iş beceremiyor) telefonlara geçti; geçmeyeni dövüyorlarmış gibi.Şimdilerde birisi kalın uçlu şarj aleti isteyince dalga geçildiğini gördüm.





İnternet alemi ne durumda peki?


Facebook desek.Olmazsa yaşamıyormuşsun gibi algılanıyor bazı insanlarca.Yeni doğmuş bebeğine Facebook açanı bile gördüm.
Şimdi ne oluyor peki akraba istilasına uğrayanlar bu siteden kaçışı Twitter,Tumblr vb. sitelerde buluyor.(30 Mart'ta kapanacak galiba birkaçı)

Buralarda veya herhangi bir yerde düşünceler iyice kısırlaştırılıyor.Fırıldak Ailesi'nin(bilmeyenlere duyrulur Youtube üzerinden yayında) -adı aklıma gelmeyen- bir bölümünde bu konuya güzelce değinmişler farklı örnekler açısından.

Sosyal paylaşım sitelerinden mizah amaçlı yapılan yazılar -capsler vb.- bile insanları etkiliyor.İnternet Explorer hakkında yapılan capsleri örnek gösterebiliriz.Google Chrome'a geçenler oldu sırf bu yüzden.Suç bizim Explorer'ın mı yoksa temizlenmeyen pop-up'lar vs. mi?

Hadi bunu da geçelim.Bloglara gelelim.En basitinden temalar var.Bu temalarda hala eski usül düzene göre gidenler biraz daha acemi gözüyle bakılıyor-aralarında acemiler her ne kadar olsa da-.

Sözün Kısası

Öncelikle bu yazıyı düzgünce bitireceğim kararlıyım.

İnsanlar herhangi bir nedenden olursa olsun -ister popülerlik, ister ihtiyaç, isterse de oyun- her an en son piyasaya çıkan ürünü alma isteği gösteriyor.Özellikle çevre de bunda etkili.Arada kendimizi toplamalı bir etrafımıza bakınmalıyız bence.

Siz de düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim...
Şahin Güvensoy
Şahin Güvensoy

Atanma yolunda çabalayan bir Türkçe öğretmeni ve aynı zamanda blog yazarı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum teşvik edicidir. Eleştireldir.