#şiirsokakta Kampanyası

Sosyal medya üzerinden başlatılmış en güzel hareketlerden birisi olsa gerek.İkinci Yeni adlı Facebook sayfası tarafından başlatılmıştır.


Etrafınıza bakın, gezin, tarayın gerekirse merdivenlerin köşelerine kadar bakın.Bir şiir bulamadınız mı hala?Bu durumda en iyisi sizin onlara birkaç katkınız olsun.Alın elinize bir kalem, gezin.Bir yer bulun ve o mekana en uygun şiiri yazın.Nasıl iyi mi? Eğer başkalarının da katılmasını istiyorsanız altına küçük bir hashtag (#) ile  #şiirsokakta yazabilirsiniz.Bu sayede eğer okurunuz biraz meraklı ise internetde araştırarak bu harekete destek verebilir.



Bir kitap alın elinize veya varsa bir defter.Orhan Veli'den , Özdemir Asaf'tan ve daha nicelerinden şiirler bulun.Bunlar ister uzun ister kısa olsun farketmez.Yeter ki siz de bir adım atın.

Bu Hareketten Birkaç Fotoğraf:



 



İstediğiniz gibi şekillendirin, yaratıcılığınızı konuşturun.Ama bunların yanında unutmamamız gerek ki:

ÖNEMLİ NOT: Kamuya ait yerlere ve özel mülke giren yerlere şiirler yazmayınız, desteklemiyoruz, yanında değiliz, paylaşmıyoruz bu tür fotoğrafları. yaptığınız iş başkasının yaşam alanına müdahale etmemeli, onu rahatsız etmemeli. hiçbir anlamı kalmaz yoksa yaptığınız güzel işin. başkasının haklarına ve sınırlarına da saygı göstermelisiniz.




Şahin Güvensoy
Şahin Güvensoy

Atanma yolunda çabalayan bir Türkçe öğretmeni ve aynı zamanda blog yazarı.

3 yorum:

Yorum teşvik edicidir. Eleştireldir.